luni, 29 octombrie 2012

Călătoriţi liber cu Dumnezeu

Voi, purtătorilor de Dumnezeu, sunteţi sarea pământului şi lumina lumii.
Dacă voi vă pierdeţi mireasma şi vă întunecaţi, lumea se va goli de viată, va fi doar o piele de şarpe năpârlită pe care acesta o pierde printre spini.
Voi aveţi flacăra cerească în mijlocul cenuşii. Dacă voi vă îngăduiţi să pieriţi, lumea va fi o grămadă de cenuşă dincolo de porţile vieţii.
Purtătorii de moarte flecăresc despre viata voastră, fiindcă ei nu au o viată a lor.
Sperjurii se jură pe Dumnezeul vostru, fiindcă ei nu au un Dumnezeu al lor.
Un mincinos se îndreptăţeşte pe sine cu adevărul tău, fiindcă acesta nu-l are pe al său.
Înţelepţii lumii caută înţelepciunea pe căi întortochiate şi revin la înţelepciunea voastră, fiindcă alta nu există.
Famenii vă persecută fiindcă se tem de puterea voastră, pe care n-o pot lua de la voi.
Laşii vă invidiază curajul, fiindcă ei n-au nimic care să-i încurajeze.
Iată, bogaţii cerşesc cu toţii la voi, totuşi nimeni nu vă poate oferi nimic. Voi sunteţi bogaţi, fiindcă îl aveţi pe Dumnezeu. Voi sunteţi avuţi, fiindcă sunteţi purtă­tori de Dumnezeu.
Sufletul vostru este sălaşul Dumnezeului Celui Viu. Inima voastră este tronul Său. Mintea voastră este Muntele Sinai acolo unde numai El singur dă tablele legii şi grăieşte.
Călătoriţi liber cu Dumnezeu în voi; nu vă veţi ră­tăci şi nu veţi rămâne fără adăpost. Intraţi cu El liberi prin portile zilei, iar ziua va fi a voastră. Intraţi cu El nestingheriţi prin porţile nopţii şi noaptea vă va arăta minunile ei.
Nu vă vindeţi comoara, căci lumea nu o poate plăti.
Nu neguţătoriţi cu universul, căci acesta nu vă poate oferi nimic decât pe sine. El însuşi nu este decât o biată hârtie în comparaţie cu aurul, într-o bună zi va arde şi va fi redus la o mână de cenuşă. Va muri cu adevărat? El este deja mort şi nu are nimic fără co­moara voastră duhovnicească.
Spaţiul, de la un capăt la altul nu vă poate cuprinde avuţia.
Timpul, de la un cap la altul nu vă poate calcula avuţia.
Lumea vă urăşte, fiindcă voi aveţi pace şi ea nu are. Lumea vă invidiază, căci voi aveţi bogăţie, iar ea este împovărată de lipsuri.
Lumea se teme de voi, fiindcă aveţi putere, iar ea nu are.
Lumea vă urăşte, fiindcă voi sunteţi binecuvân­taţi, iar ea este nenorocită.
Nu contrariaţi lumea şi nu puneţi gaz pe foc, fiindcă întreaga lume luceşte de flăcările răutăţii. Aţi fost izolaţi, spuneţi voi? Simt oare mormintele cu adevărat o tovărăşie? O persoană vie într-un cimitir e mai puţin singură decât toate mormintele celor morţi.
Sunteţi putini la număr, ziceţi? Dar sunteţi bine înarmaţi. Vrăjmaşii voştri sunt morminte văruite.
Lumea e lipsită de viată fără voi. Voi sunteţi vasele prin care viata se scurge în lume.
Lumea n-are bucurie fără voi. Prin voi râsetele intră în temniţă.
Nu vă îngrăşaţi trupurile, fiindcă îngrăşarea este îngreunare duhovnicească. Nu acumulaţi noroi în vasele voastre, fiindcă acestea se vor lenevi, iar sufletele vi se vor subţia.
Cu râvnă păstrati-L pe Mirele ceresc în voi şi aveţi grijă şi să nu-L îndepărtaţi de la voi. Cu adevărat, El este tot atât de sensibil ca o pasăre şi nu Se va impune cu sila. La un singur gând necugetat, El zboară de la minte. Din pricina unei singure dorinţe necurate, El fuge din inimă.
Powered By Blogger

Dar ei nu cunosc gândurile Domnului, nu-I înţeleg planurile

El se va înfăţişa, şi va cârmui cu puterea Domnului, şi cu măreţia Numelui Domnului, Dumnezeului Său: vor locui liniştiţi, căci El va fi proslăvit până la marginile pământului.

visteria inimii

ogorul evangheliei