joi, 13 iulie 2017

sa-I fii placut lui Dumnezeu.


Credinta apare unde te astepti mai putin si dispare acolo unde te astepti sa prospere.
Cei care se confrunta intr-un mod onest cu indoielile lor descopera deseori ca ajung sa creasca intr-o credinta care transcende orice indoiala.
Vedem "prea multe pentru a nega si prea putine pentru a fi siguri".
Opusul credintei nu este indoiala, ci teama.
Credinta inseamna sa pornesti inainte fara a intrevedea capatul drumului si poate chiar fara a vedea clar careeste pasul urmator. Ea inseamna a urma, a te increde, a intinde mana unui Dumnezeu invizibil.
Intrebarilor cauzale legate de trecut, "de ce-urilor?" Biblia nu le da un raspuns definitiv. Dar are totusi o speranta pentru viitor, speranta ca pana si suferinta poate fi transformata pentru a produce rezultate pozitive.
Un om credincios vede viata din perspectiva increderii, nu a fricii. Credinta solida imi permite sa cred in pofida haosului din prezent ca Dumnezeu conduce intr-adevar toate lucrurile; ca oricat de lipsit de valoare ma simt, sunt valoros pentru un Dumnezeu al dragostei; ca nici o durere nu dureaza vesnic si ca in final raul nu va triumfa.
Credinta=incredere in bunatatea lui Dumnezeu in ciuda unor aparente dovezi potrivnice.
Dumnezeu actioneaza diferit fata de asteptarile nerabdatoare ale oamenilor.
Dumnezeu actioneaza in moduri pe care eu nu le pot prevedea sau dori.
Speranta in viitor iti modifica prezentul.
Tratamentul impotriva fricii nu consta intr-o schimbare a circumstantelor, ci intr-o puternica inradacinare in dragostea lui Dumnezeu.
Exista o singura fericire: sa-I fii placut lui Dumnezeu. Exista o singura nenorocire: sa nu-I fii placut lui Dumnezeu.
Constientizarea trairii pentru Dumnezeu a adus o pata de culoare in fiecare dintre aceste activitati de rutina: raspuns la telefoane, angajat oameni, citirea revistelor medicale, vizitarea pacientilor, programarea operatiilor.
"Pacea lui Dumnezeu care intrece orice pricepere" promisa in Noul Testament este o pace in mijlocul razboiului, un calm in mijlocul fricii, o nadejde in mijlocul indoielii.
Powered By Blogger

Dar ei nu cunosc gândurile Domnului, nu-I înţeleg planurile

El se va înfăţişa, şi va cârmui cu puterea Domnului, şi cu măreţia Numelui Domnului, Dumnezeului Său: vor locui liniştiţi, căci El va fi proslăvit până la marginile pământului.

visteria inimii

ogorul evangheliei