luni, 13 ianuarie 2014

Diavolul nu e un fel de prieten de-al tau....



O minciuna, cateva masuri de invidie, cateva grame de mandrie, sau fatarnicie, cateva minute infime de barfa, deloc spectaculos, sau daunator, ai zice.
 De abia ca se observa si ce sa mai zicem ca nici nu se compara cu indeletniciri din alea…”mai mari”.

Cumparam cu pretul fatalitatii etichete de tipul : 
-pacate mici. 
Ne-am format ideea, in jurul nu stiu carui principiu, ca ar exista pacate mai putin…pacatoase.
 Diavolul le inghesuie in pachete mici, ca mai apoi sa astepte momentul oportun sa traga cortina dupa care se ascunde ditmai monstruozitatea, Pacatelul, atat doar ca nu mai are aspectul microscopic imaginat ci repercusiuni amare, distorsionate.
 Cu cat colectionez mai multe“maruntisuri pacatoase“, mintea inregistreaza un confort si automat siguranta ca alea “mici” sunt tare inofensive.

Imbratisezi Compromisul cu o sete avida de a te conforma curentului, renuntand la principiile aparent marunte din viata ta, pana tot ce mai ramane nu e decat un ciob murdar pe care-l cataloghezi ca” viata de crestin”.
 Diavolul nu e un fel de prieten de-al tau cu care negociezi pentru niste pacate relativ insesizabile, el e cel mereu gata sa te dea de gol, sa te umileasca, cu cea mai mare placere.
 Nu se grabeste sa-ti fata cunostiinta cu Efectul devastator, decat atunci cand te astepti cel mai putin.

Pretul nu variaza, nu exista promotii si nici reduceri. Ambalate diferit, sub incidenta unor proportii denaturate de omenire de-a lungul sirurilor prafuite de veacuri, 
pretul = moarte. 
Pentru orice fel de “pacat mic”… un pret deloc avantajos.
Powered By Blogger

Dar ei nu cunosc gândurile Domnului, nu-I înţeleg planurile

El se va înfăţişa, şi va cârmui cu puterea Domnului, şi cu măreţia Numelui Domnului, Dumnezeului Său: vor locui liniştiţi, căci El va fi proslăvit până la marginile pământului.

visteria inimii

ogorul evangheliei