marți, 15 martie 2016

Trezește-te !

Am văzut de multe ori în jurul meu situaţii când cineva, nimerindu-se pe un teren propice, în scurt timp şi-a pierdut capul.
 A început să facă greşeli, să evalueze prost oamenii şi situaţiile, să devină arogant, iar într-un final să realizeze că  dragostea la prima vedere a fost o pălărie prea mare.
Vorbesc de aceste lucruri pentru că la rândul meu de multe ori mi-am pierdut capul.
 M-am trezit luat în braţe de un amor temporar (aveam să aflu mai târziu că nu durează la infinit) şi nu am ştiut ce să fac cu toată atenţia, cu toate oportunităţile, cu toate ......
Îmi dau seama acum că este nevoie de multă forţă spirituală pentru a rezista tentaţiei centrifuge a amorului la prima vedere.
 Însă atunci când lucrurile îţi ies pe bandă rulantă, când planetele ţi se aliniază, când totul ţi se pare că se învârte în jurul tău, cazi într-un fel de beție idilică care conţine două mari greşeli:
1. când lucrurile îţi merg bine în dragoste, ai impresia că totul se datorează frumuseții şi calităţilor tale de cuceritor. 
Flirtul  pare o continuare firească a persoanei tale excepţionale care eşti.
Îţi spui că de vreme ce eşti inteligent frumos şi iubăreț  e firesc ca, persistând în această direcţie, dragostea să apară.
2. Când ai impresia că amorul ţi se datorează, realizezi că meriţi tot ce ţi se întâmplă, tot ce ai.
 De vreme ce amorul  ţi se datorează, de vreme ce este meritul tău, este firesc să te gândeşti că tu ar trebui să te bucuri cel mai mult de beneficiile erosului propriu.
Căzut în aceast vărtej al emoțiilor carnale, îți dobândești o nouă optică și începi să observi lucruri mai puțin plăcute:  
-sunt destule fete din jurul tău care beneficiază de amorul tău, întâlnești multe  si  ai vrea să le deții(vor fi destule care nu se vor împăca cu ideea cuceririlor  tale, destule  care te vor invidia), vezi cum unele care poate înainte te neglija, acum sunt mult mai amabile.
A te focaliza pe aceste lucruri este greşeala pe care o fac toţi  cuceritorii idililor de moment,cei care cred că l-au prins pe Dumnezeu de picior.
 Când devii nemulțumit de aceste lucruri este primul indiciu că  amorul  tău este efemer  ,că nu aceasta e adevărata dragoste ci,doar o bulă care în curând se va sparge.
De fapt, situația stă cu totul altfel:
Flirtul  este relativ, este păcat, este o scărbă ce o vei vomita foarte curând.
Când priveşti înapoi îţi dai seama cât de mult  ai păcătuit, cât de mult te-au ajutat prietenii, frații  cât de mult Cristos Domnul ți- a arătat ce e adevărata iubire
Cred din ce în ce mai mult că dragostea la prima vedere este doar un accident ,un păcat în drumul către împlinirea adevăratei dragoste ce atăt de mult o cauți și o dorești. 
De multe ori flirtul  aceasta facil după care aleargă majoritatea  tinerilor;  băieți și fete deopotrivă este modul cel mai practic de a pierde  capul din cauza picioarelor. 
Consumă timp și resurse, te îmbată cu apă rece, iar la final te scuipă în lada de gunoi. 
Seara, când îți pui capul pe pernă, nu contează nici emoțiile, nici săruturile ,nici îmbrățișările pe care le-ai dat,sau primit nici vedetismele  în care ai apărut, nici popularitatea ta online, nici fetele care ți-au zâmbit ; te vei simți o cărpă folosită și aruncată peste bord.
Astfel viața ta va suferi enorm pentrucă capul ți l-ai îngropat în nisipul mișcător al placerilor de o clipă ale firii tale pământești moarte în păcat și fărădelege.
Trezește-te !
Nu-ti perde capul din pricina picioarelor!
Powered By Blogger

Dar ei nu cunosc gândurile Domnului, nu-I înţeleg planurile

El se va înfăţişa, şi va cârmui cu puterea Domnului, şi cu măreţia Numelui Domnului, Dumnezeului Său: vor locui liniştiţi, căci El va fi proslăvit până la marginile pământului.

visteria inimii

ogorul evangheliei